Twee gebiedsmakelaars, de kwartiermaker Stadsdorp, de gebiedscoördinator, verslaggever binnenkrant en fotograaf wandelen op 11 mei 2017 door de buurt.

 

‘Er gebeurt veel in de openbare ruimte van ons stadsdorp en er valt veel te zeggen naar aanleiding van deze wandeling. Om te beginnen is de omgeving van de Vijzelgracht al jaren een onderdeel van een metrobouwput dat nu zijn voltooiing nadert met de aanleg van een deel van de “Rode Loper”, de herstructurering van de Weteringschans en renovatie van het Weteringcircuit.

Ook worden er met buurtbewoners gesprekken gevoerd omtrent de fietsenberging in de omgeving van het metrostation en zijn er plannen voor een ondergrondse parkeergarage t.b.v. buurtbewoners. Tegelijk is er veel belangstelling van commerciële instellingen daar de buurt goed bereikbaar wordt door het metro- station. Ook ontwikkelt de buurt zich vanuit een woon-werk-wijk naar een interessante woonbuurt .

Het vereist een goed doordacht plan met een moderne visie om alle wensen van belanghebbenden tot een geheel te smeden. Creativiteit en durf is geboden’.

Download hier het zeer uitgebreide verslag van deze wandeling >>